Denetimlerde Risk ve Uygunsuzluk Yükselişi

Sağlıklı Yaşam (iGFA) - | 27.07.2025 - 12:30, Güncelleme: 27.07.2025 - 12:30 48 kez okundu.
 

Denetimlerde Risk ve Uygunsuzluk Yükselişi

Ürün güvenliği denetim faaliyetlerinde ciddi artışlar yaşandı. Uygunsuz bulunan ürünler için üretici ve satıcılara yüksek cezalar kesildi. Ticaret Bakanlığı önderliğinde yapılan denetim çalışmaları, ithal ürünleri de kapsayarak genişletildi.
2024 yılında Türkiye'de yapılan piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda, toplamda 262 bin 898 parti ürün kontrol edildi. Bu denetimler, Ticaret Bakanlığı ve 9 kamu kurumunun ortaklaşa yürüttüğü titiz bir çalışma sonucunda gerçekleştirildi.Denetimlerin artmasıyla birlikte, %26 daha fazla ürün gözden geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı 128 bin 735 parti ürünle en yüksek denetimi gerçekleştiren kurum olurken, Ticaret Bakanlığı'nın da önemli ölçüde denetim artışı sağladığı görülüyor. Ürün güvenliğindeki eksiklikler nedeniyle ciddi idari cezalar uygulanırken, gıda maddeleri en çok sorun çıkaran grup oldu.Raporda özellikle vurgulanan bir diğer konu ise, ithal ürünlerin sıkı denetim altına alınarak sorunlu ürünlerin anında tespit edilmesi oldu. Sağlanan bu denetim altyapısı sayesinde tüketicilerin güvenli ürünlere erişiminin nitelikli bir şekilde arttığı belirtiliyor. Yetkililer, etkili bir denetim mekanizması için dijitalleşme ve personel artışının önemine dikkat çekiyor.
Ürün güvenliği denetim faaliyetlerinde ciddi artışlar yaşandı. Uygunsuz bulunan ürünler için üretici ve satıcılara yüksek cezalar kesildi. Ticaret Bakanlığı önderliğinde yapılan denetim çalışmaları, ithal ürünleri de kapsayarak genişletildi.

2024 yılında Türkiye'de yapılan piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda, toplamda 262 bin 898 parti ürün kontrol edildi. Bu denetimler, Ticaret Bakanlığı ve 9 kamu kurumunun ortaklaşa yürüttüğü titiz bir çalışma sonucunda gerçekleştirildi.

Denetimlerin artmasıyla birlikte, %26 daha fazla ürün gözden geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı 128 bin 735 parti ürünle en yüksek denetimi gerçekleştiren kurum olurken, Ticaret Bakanlığı'nın da önemli ölçüde denetim artışı sağladığı görülüyor. Ürün güvenliğindeki eksiklikler nedeniyle ciddi idari cezalar uygulanırken, gıda maddeleri en çok sorun çıkaran grup oldu.

Raporda özellikle vurgulanan bir diğer konu ise, ithal ürünlerin sıkı denetim altına alınarak sorunlu ürünlerin anında tespit edilmesi oldu. Sağlanan bu denetim altyapısı sayesinde tüketicilerin güvenli ürünlere erişiminin nitelikli bir şekilde arttığı belirtiliyor. Yetkililer, etkili bir denetim mekanizması için dijitalleşme ve personel artışının önemine dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sondakikagazetem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.