Şeftali Üreticilerine Özel Eğitim Programı Düzenlendi

Kültür-Sanat 13.07.2025 - 15:44, Güncelleme: 13.07.2025 - 15:44 22 kez okundu.
 

Şeftali Üreticilerine Özel Eğitim Programı Düzenlendi

Efes Tarlası'nda üreticilere yönelik düzenlenen eğitim, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Anadolu Etap ve EBRD ortaklığında gerçekleştirilen program, üreticilerin yoğun ilgisini çekti.
Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde Karaot Tohum Derneği iş birliğiyle üreticilere yönelik eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Toprak Okulu'nda Anadolu Etap ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle şeftali üreticilerine yönelik özel bir eğitim düzenlendi. Karaot Tohum Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşen program, bölge üreticilerinden büyük ilgi gördü. Eğitimde Prof. Dr. Fatih Şen, Prof. Dr. Okan Özkaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sibel Elbir, katılımcılara hasat süreçleri ve kalıntı yönetimi hakkında bilgi verdi. Hasat sürecinin önemine değinen Prof. Dr. Fatih Şen, her yıl ülkemizde üretilen 60 milyon ton meyve ve sebzenin 15 milyon tonunun hasat sonrası kaybolduğunu belirtti. Şeftalinin sürekli yenilenen bir ürün olduğunu vurgulayarak hasat öncesi ve sonrası alınması gereken önlemleri paylaştı.
Efes Tarlası'nda üreticilere yönelik düzenlenen eğitim, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Anadolu Etap ve EBRD ortaklığında gerçekleştirilen program, üreticilerin yoğun ilgisini çekti.

Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde Karaot Tohum Derneği iş birliğiyle üreticilere yönelik eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Toprak Okulu'nda Anadolu Etap ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle şeftali üreticilerine yönelik özel bir eğitim düzenlendi.

Karaot Tohum Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşen program, bölge üreticilerinden büyük ilgi gördü. Eğitimde Prof. Dr. Fatih Şen, Prof. Dr. Okan Özkaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sibel Elbir, katılımcılara hasat süreçleri ve kalıntı yönetimi hakkında bilgi verdi.

Hasat sürecinin önemine değinen Prof. Dr. Fatih Şen, her yıl ülkemizde üretilen 60 milyon ton meyve ve sebzenin 15 milyon tonunun hasat sonrası kaybolduğunu belirtti. Şeftalinin sürekli yenilenen bir ürün olduğunu vurgulayarak hasat öncesi ve sonrası alınması gereken önlemleri paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sondakikagazetem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.