Mersin'in Geleneksel Dokumaları Dünyaya Açılıyor

Kültür-Sanat 02.07.2025 - 09:25, Güncelleme: 02.07.2025 - 09:25 23 kez okundu.
 

Mersin'in Geleneksel Dokumaları Dünyaya Açılıyor

Mersin'in geleneksel kumaşları ve dokuma kültürü, profesyonel bir koleksiyon aracılığıyla dünya sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Proje aynı zamanda kültürel mirası korumayı ve kadın emeğini görünür kılmayı amaçlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin geleneksel dokuma kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen bir projeye imza attı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yürütülen proje, Mersinden Kadın Kooperatifi'nin de katılımıyla Mersin'e özgü kumaşları profesyonel bir koleksiyonla global vitrine taşıyor. Modacı Dilek Hanif ile kooperatif başkanı Meral Seçer, Gözne Kadın Atölyesi'ni ziyaret ederek el emeği dokumaları inceledi. Hanif, kadınların ustaca dokuduğu rengârenk kumaşlardan sipariş verirken, kadınlar da tasarımlarının uluslararası bir isim tarafından yorumlanacak olmasından dolayı heyecan duyuyor. Bu proje sayesinde hem kültürel mirasın korunması hem de yerel kumaşların marka değerinin artırılması amaçlanıyor. Projenin ilk adımı olan Gözne'de başlayan çalışmalar, Mersin genelindeki diğer atölyelere de yayılacak. Eylül ayında düzenlenecek sergide, Dilek Hanif'in özenle tasarladığı özel parçalar tanıtılacak.
Mersin'in geleneksel kumaşları ve dokuma kültürü, profesyonel bir koleksiyon aracılığıyla dünya sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Proje aynı zamanda kültürel mirası korumayı ve kadın emeğini görünür kılmayı amaçlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin geleneksel dokuma kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen bir projeye imza attı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yürütülen proje, Mersinden Kadın Kooperatifi'nin de katılımıyla Mersin'e özgü kumaşları profesyonel bir koleksiyonla global vitrine taşıyor.

Modacı Dilek Hanif ile kooperatif başkanı Meral Seçer, Gözne Kadın Atölyesi'ni ziyaret ederek el emeği dokumaları inceledi. Hanif, kadınların ustaca dokuduğu rengârenk kumaşlardan sipariş verirken, kadınlar da tasarımlarının uluslararası bir isim tarafından yorumlanacak olmasından dolayı heyecan duyuyor.

Bu proje sayesinde hem kültürel mirasın korunması hem de yerel kumaşların marka değerinin artırılması amaçlanıyor. Projenin ilk adımı olan Gözne'de başlayan çalışmalar, Mersin genelindeki diğer atölyelere de yayılacak. Eylül ayında düzenlenecek sergide, Dilek Hanif'in özenle tasarladığı özel parçalar tanıtılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sondakikagazetem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.